Centar informacijske sigurnosti FER-a poziva vas na predavanje

Tko je to napisao? Analiza autorstva metodama računalne lingvistike

koje će održati izv.prof.dr.sc. Jan Šnajder
sa Zavoda za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave, FER.
srijedu, 23. Studenoga 2016. u 16:00 sati dvorani D-160 
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu
 
 

Forenzika digitalnih tekstova obuhvaća niz metoda i modela iz područja obrade prirodnog jezika (računalne lingvistike) za analizu autorstvaizvornosti teksta i povjerljivosti teksta.

S dostupnošću velike količine tekstova i dominacijom računalno posredovane komunikacije, poraslo je i zanimanje za ovim područjem, posebice u posljednjih pet godina tijekom kojih se redovito organizira natjecanje PAN.

U predavanju ćemo dati pregled metoda forenzike digitalnih tekstova i najnovijih rezultata iz tog područja, s naglaskom na metode temeljene na strojnom učenjuOsvrnut ćemo se i na otvorene probleme te perspektive daljnjeg razvoja ovog izrazito zanimljivog područja.

 
 
 

Izv.prof.dr.sc. Jan Šnajder izvanredni je profesor na Fakultetu elektrotehnikeračunarstva Sveučilišta u Zagrebu i član Laboratorija za analizu teksta i inženjerstvo znanja (TakeLab). Doktorirao je 2010 godine na istom fakultetu te se potom znanstveno usavršavao na SveučilištimaHeidelbergu, Stuttgartu i Melbourneu te u NICT Kyoto. Bavi se obradom prirodnog jezika i strojnim učenjem, s fokusom na leksičku semantikuekstrakciju informacija i analizu mišljenja.

 

 

 

Preuzimanje prezentacije predavanja.

Idi na vrh