Facebook stranica   Twitter stranica  

RSS kanali

Dokumenti Dokumenti Vijesti Vijesti

iza RSSa

Anketa

Što je potrebno vašoj organizaciji kako bi imala veći stupanj informacijske sigurnosti?
 

Za sigurnjake
Zaštita od CTB Locker virusa PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 09 Veljača 2015 10:08

Curve-Tor-Bitcoin Locker najnoviji je u nizu računalnih virusa koji na moderan način pokušavaju zlonamjernicima priskrbiti izravnu novčanu korist ucjenjivanjem svojih žrtava. Nakon što inficira računalo, najčeše putem elektroničkih poruka koje sadrže zlonamjerni privitak, virus kontaktira upravljački poslužitelj koji se krije unutar Tor mreže te započinje preuzimanje ostatka virusa. Kad je aktiviran, virus pokreće proces nasumičnog naziva na žrtvinom računalu koji započinje šifriranje svih korisničkih podataka. Jednom kad su podaci šifrirani, virus kao pozadinu radne površine postavlja obavijest o učinjenoj šteti a korisnika upućuje na web stranice s uputstvima kako uplatiti otkupninu i spasiti svoje datoteke.

Na žalost, virus koristi vrlo sigurne metode šifriranja i time isključuje mogućnost spašavanja podataka pogađanjem šifre čistom silom (brute force) tj. uzastopnim pokušavanjem pogađanja ključa.

Više... [Zaštita od CTB Locker virusa]
 
DDoS napadi od 200 do 400 Gbps postaju svakodnevica PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 20 Veljača 2014 10:33

Brian Krebs navodi kako često postaje meta DDoS napada, te kako se obujam napada sve više povećava. Naime, Krebs je prošli tjedan doživio DDoS napad u kojemu se koristila propusnost od ukupno 200 Gbps.

 

Više... [DDoS napadi od 200 do 400 Gbps postaju svakodnevica]
 
Otkriven popis korisničkih računa FTP poslužitelja PDF Ispis E-mail
Srijeda, 19 Veljača 2014 11:08

Alex Holden, djelatnik organizacije Hold Security, objavio je opsežan popis korisničkih lozinki koje pripadaju korisničkim računima za pristup FTP poslužiteljima raznih organizacija.

Više... [Otkriven popis korisničkih računa FTP poslužitelja]
 
Facebook Graph Search PDF Ispis E-mail
Petak, 11 Listopad 2013 10:55

Mark Zuckerberg je početkom listopada objavio kako Facebook uvodi naprednu metodu pretraživanja zvanu Graph Search. Iako je ova funkcija predstavljena početkom godine, imala je ograničene funkcionalnosti. Novom inačicom postiže se znatno bolji mehanizam pretrage koji omogućuje pretrage u statusima, slikama, komentarima te drugim podatcima korisnika. Zuckerberg navodi kako će se novim sustavom pretrage i dalje poštivati ograničenja pristupa sadržaju koje korisnik sam postavlja. Novim sustavom za pretragu unaprjeđuju se i mogućnosti oglašavanja, što predstavlja jedan od osnovnih razloga za njegovo uvođenje. Naime, oglašivači će novim mehanizmom pretrage dobiti naprednije mogućnosti oglašavanja, te time povećati učinkovitost istih. Mnogi korisnici su izrazili nezadovoljstvo novim sustavom pretrage jer postojeći mehanizmi očuvanja privatnosti i dalje nisu savršeni. Više informacija moguće je pronaći na portalu The Register.

 
Održane kvalifikacije za CSAW CTF 2013 PDF Ispis E-mail
Srijeda, 25 Rujan 2013 10:49

Ove nedjelje završeno je 10. po redu CSAW CTF natjecanje. Podsjetimo se, CTF (engl. Capture The Flag) natjecanja iz informacijske sigurnosti služe za provjeru znanja i stjecanje novih vještina iz područja u sigurnoj okolini. Time se potiče stjecanje i izmjena znanja među igračima, a ujedno se potiče i praksa etičkog hakiranja (engl. Ethical Hacking) među sudionicima. CSAW CTF je jedno od najpopularnijih i najposjećenijih CTF natjecanja.

Kao i mnogi, CSAW CTF se sastoji od dva kruga: kvalifikacije i finale. Ovogodišnje kvalifikacije supočele 19. rujna u ponoć, a trajale su ukupno 72 sata. Tradicionalno, na CTF natjecanjima sudjeluju timovi koji broje od 5 pa i više članova. Ove godine na CSAW CTF natjecanju sudjelovalo je 1380 timova diljem svijeta. U nešto manjem sastavu, natjecanju su sudjelovali i članovi tima gn00bz, među kojima se nalaze i djelatnici LSS-a, te se plasirali na 315. mjesto. Podsjećamo da se popis nadolazećih CTF natjecanja može pronaći na portalu CTFTime.

Čestitamo svim timovi na igranju i stečenom znanju!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 38

Copyright © 2011 CIS.hr - Centar informacijske sigurnosti. Sva prava pridržana.

Powered by
";
*/ ?>