Centar informacijske sigurnosti FER-a poziva vas na predavanje

Što je novo u svijetu reversinga

koje će održati Tomislav Zubčić,

srijedu, 11. travnja 2018. u 16:00 sati dvorani D-160 

Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

 

 

 

Autori malicioznih aplikacija svakodnevno razvijaju nove načine za zaobilaženje antivirusnih i ostalih rješenja za blokiranje i detekciju takvog sadržaja. Iz tog razloga se novi alati i tehnologije konstantno razvijaju kako bi se nove prijetnje mogle analizirati.

 

U predavanju ćemo govoriti o alatima koji se danas koriste, raznim bibliotekama koje olakšavaju razvoj aplikacija za analizu binarnog sadržaja, te raznim pristupima koji se sve više uvode u svijet reverznog inženjerstva, kao što su:

  • Debuggeri
  • Decompileri
  • Alati za analizu formata koji ne sadrže nativni kod
  • Biblioteke za disassembliranje i emulaciju koda
  • SMT solveri
  • Symbolic/Concolic execution
  • Dynamic Binary Instrumentation

 

 

 

Tomislav Zubčić zaposlen je kao Reverse Engineer u ReversingLabs-u, gdje radi na istraživanju i implementaciji novih tehnologija, kao i raznih alata za reverzne inženjere koji im olakšavaju rad i omogućavaju kolaboraciju u svakodnevnom poslu. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva predaje studentima na vještini "Reverzno inženjerstvo i analiza zloćudnog programa", gdje je cilj studente zainteresirati za temu koja se uglavnom ne predaje na fakultetima te ih samim time podučiti stvarima koje će im biti korisne u karijeri. Područja interesa koja prati uključuju analizu izvršnih datoteka, načine za obfuskaciju i deobfuskaciju koda, copy-protection tehnologije, sigurnost u online igrama, itd.
 

 

 

 

Prezentaciju predavanja preuzmite ovdje.

Idi na vrh