Centar informacijske sigurnosti FER-a poziva vas na predavanje

Audio forenzika

koje će održati prof. dr. sc. Hrvoje Domitrović, profesor na Zavodu za Elektroakustiku FER i

dr. sc. Sanja Grubeša, post. doc. na Zavodu za Telekomunikacije FER

utorak, 13. lipnja 2017. u 16:00 sati dvorani D-160 
Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

 

U predavanju će biti prikazana organizacija rada u laboratoriju za audio forenziku: od zaprimanja materijala-dokaza, njihove analize do analize snimki svjedoka ili optuženika za koje se traži vještačenje.

Hrvoje Domitrović je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu 1981., magistrirao 1987.,a doktorirao na FER-u 1997. godine disertacijom iz područja evaluacije kvalitete audio sustava s perceptualnim kodiranjem. U sedmom desetljeću 20. stoljeća pohađa i završava osnovnu i  srednju glazbenu školu "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu s glavnim predmetima violoncello i fagot. Od 1982. radi u tvornici "Nikola Tesla" u Zagrebu na razvoju sklopova i uređaja za digitalni prijenos govora. Od 1986. do 1991. godine radi na Hrvatskom radiju kao glavni inženjer zadužen za uvođenje digitalne audiotehnike u radiodifuziju zvuka. Od 1991. godine radi na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na Zavodu za elektroakustiku gdje drži nastavu iz područja akustike i audiotehnike. Područje znanstvenoistraživačkog rada pokriva prostornu akustiku, zaštitu od buke i digitalnu radiodifuziju zvuka. Prof. Domitrović je jedan od četiri pokretača i osnivača Hrvatske sekcije Audio Engineering Society-a, te njen predsjednik od 1997. do 2000. Član je ELMAR (Hrvatsko društvo Elektronika u pomorstvu), ASA (Acoustical Society of America), EAA (European Acoustical Association) i Akademije tehničkih znanosti Hrvatske. Predsjednik je tehničkog odbora E-TO 100 (Audio, video i multimedijski sustavi) pri HZN-u. Sudjeluje u međunarodnim programskim odborima znanstvenih konferencija, član je dvaju uredničkih odbora znanstvenih časopisa te sudjeluje kao recenzent u većem broju inozemnih časopisa.

Sanja Grubeša rođena je 23. prosinca 1980. godine u Rijeci. Nakon završene osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Delnicama, srednjoškolsko obrazovanje nastavila je u Zagrebu u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića, gdje je maturirala 1999. godine. Iste godine upisala je Fakultet elektrotehnike i računarstva, na kojem je 2004. diplomirala na Zavodu za elektroakustiku kod mentora prof. dr. sc. Hrvoja Domitrovića na temi ''Simulacija širenja zvuka u prostoru''. Od 2004. do 2015. godine radi na Zavodu za elektroakustiku Fakulteta elektrotehnike i računarstva kao znanstveni novak. U srpnju 2011. godine obranila je doktorsku disertaciju pod nazivom ''Optimizacija parametara bukobrana numeričkim postupcima''. U znanstveno zvanje znanstvenog suradnika u znanstvenom području tehničkih znanosti i polju elektrotehnike izabrana je 14. veljače 2013. godine. Od 01. listopada 2015. godine radi na projektu ''Komunikacije usmjerene čovjeku u pametnim mrežama’’.

 

 

Idi na vrh