Od studenog 2011. godine, Centar za Informacijsku Sigurnost je pratio Zone-H stranice s ciljem upozoravanja domaćih organizacija o kompromitaciji vlastitih poslužitelja. Podsjetimo se, Zone-H predstavlja web sjedište na kojemu napadači mogu objaviti koje su poslužitelje uspjeli kompromitirati i kada. Iako kontroverzna usluga, Zone-H time ipak potiče organizacije na razmišljanje o sigurnosti vlastite IT infrastrukture. Također, objavljivanjem informacija o narušenoj sigurnosti pokazuju vlasnicima kompromitiranih poslužitelja kako trebaju na isto reagirati. Naime, napadi na informacijsku infrastrukturu organizacije često ostaju neotkriveni. Naravno, osim u slučajevima kada je to evidentno (npr. potpuni ispad dijelova infrastrukture ili vizualna deformacija web sjedišta).

CIS je uslugu Zone-H približio korisnicima na području Republike Hrvatske, pružajući upozorenja organizacijama čiji su se poslužitelji nalazili na stranicama Zone-H. U navedenom razdoblju, CIS je obradio 1600 prijava od Zone-H koje su se ticale kompromitiranih poslužitelja iz Republike Hrvatske. Također, ukoliko je veći broj kompromitiranih web sjedišta dolazio s istog poslužitelja, upozorenje je poslanu i pružatelju usluga u čijem je vlasništvu poslužitelj.

Ističemo kako mnogi pružatelji usluga često nisu navedene prijetnje shvaćali ozbiljno, te su često sporo reagirali na upozorenja. Što se tiče samih vlasnika webova, manje od 10 tvrtki je reagiralo na upozorenja. Detaljan opis usluge, kao i statistiku napada na domaće poslužitelje moguće je pogledati na stranicama CIS portala.

Idi na vrh