Facebook stranica   Twitter stranica  

RSS kanali

Dokumenti Dokumenti Vijesti Vijesti

iza RSSa

Anketa

Što je potrebno vašoj organizaciji kako bi imala veći stupanj informacijske sigurnosti?
 

Za sigurnjake
Sigurnost informacija na čipovima PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 31 Siječanj 2011 16:36

Profesor Avishai Wool i njegov student Yossi Oren sa sveučilišta Aviv University's School of Electrical Engineering razvili su inovativan način otkrivanja informacija na čip tehnologiji. Sigurni čipovi dizajnirani su za očuvanje šifriranih podataka, a koriste se u raznim proizvodima (od kreditnih kartica do satelitske televizije).

Istražitelji su kombinirali kriptografske metode s tzv. 'constraint' programiranjem, područjem računalne znanosti razvijenim za rješavanje niza složenih jednadžbi. Otkrili su ranjivost u napajanju čipa jer količina energije koju čip koristi ovisi o tipu pohranjenih informacija. Potencijalni napadač mogao bi dešifrirati informacije na čipu mjerenjem promjene korištenja energije. Jedini problem je uklanjanje šuma, ali istražitelji su uspjeli razviti metodu za blokiranje šuma koja je puno efikasnija od ranije korištenih. Profesor Wool navodi kako nijedan čip ne može biti 100 % siguran, ali vrlo je važno ispitati granice pouzdanog otkrivanja informacija s takvih čipova. Istraživanje je predstavljeno na 12. CHES (eng. Cryptographic Hardware and Embedded Systems) radionici u Santa Barbari, a originalna vijest nalazi se na stranicama portala AFTAU.

 
Novi propisi za prisluškivanje Internet komunikacije PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 31 Siječanj 2011 16:35

Američki sigurnosni stručnjaci zahtijevaju donošenje novih propisa vezanih uz Internet koji bi im omogućili prisluškivanje komunikacije. Zahtijevaju mogućnost prisluškivanja svih usluga koje omogućuju komunikaciju ukoliko se za to izda nalog. To uključuje prijenos kriptiranih poruka elektroničke pošte (npr. putem BlackBerry uređaja), web stranice socijalnih mreža (npr. Facebook) i programe koji omogućavaju razmjenu poruka u stvarnom vremenu (npr. Skype).

James X. Dempsey, zamjenik predsjednika grupe Center for Democracy and Technology koja se bavi Internet politikom, tvrdi kako prijedlog ima velike implikacije i traži izmjenu osnovnih elemenata Internet revolucije. Također, navodi kako oni traže redizajn usluga koje iskorištavaju prednosti Internet arhitekture. U Sjedinjenim Američkim Državama, telefon i širokopojasne mreže već moraju imati mogućnost prisluškivanja, ali postojeći zakoni nisu primjenjivi na pružatelje komunikacijskih usluga. Detalje o zahtjevima za novim propisima moguće je pronaći na stranicama portala The New York Times.

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 » > Kraj >>

Stranica 38 od 38

Copyright © 2011 CIS.hr - Centar informacijske sigurnosti. Sva prava pridržana.

Powered by
";
*/ ?>