Facebook stranica   Twitter stranica  

RSS kanali

Dokumenti Dokumenti Vijesti Vijesti

iza RSSa

Anketa

Što je potrebno vašoj organizaciji kako bi imala veći stupanj informacijske sigurnosti?
 
Poziv na webinar "Sigurniji internet za djecu - zašto i kako" PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 02 Svibanj 2013 11:34

Centar informacijske sigurnosti (CIS) Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) poziva vas na webinar:

„Sigurniji internet za djecu – zašto i kako“

kojeg će Lidija Kralj, glavna urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr udruge "Suradnici u učenju" te voditeljica nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade", održati u utorak 7. svibnja 2013.g. u 17h.

Pozivamo Vas da se za sudjelovanje u webinaru prijavite putem forme.

Udruga „Suradnici u učenju“ i ove godine predstavlja Hrvatsku kao Safer Internet Committee u Insafeu. Svoju ulogu u podizanju razine svijesti o sigurnijem, primjerenijem i odgovornijem korištenju interneta shvatili su ozbiljno pripremivši niz obrazovnih sadržaja i aktivnosti. Posebno smo počašćeni nagradom za najbolju nacionalnu kampanju za Dan sigurnijeg interneta, koju smo 2012 primili od strane Insafea.

U ovogodišnju nacionalnu kampanju "Sigurniji internet za djecu i mlade" bilo je direktno uključeno oko 6000 sudionika, a indirektno njih 80 000. Objavljeni su digitalni obrazovni materijali u obliku priručnika za djecu, roditelje i učitelje, društvenih i računalnih igara, postera, prezentacija, priprema za nastavu, metodičkog priručnika „Kako poučavati primjereno, odgovorno i sigurno korištenje interneta“, održano je niz predavanja i radionica, a učeničke radove predstavljamo na multimedijskoj izložbi na portalu ucitelji.hr.

Na Izložbi multimedijskih radova predstavljeno je 1016 radova na kojim je radilo 1835 učenika, od kojih najmlađi ima 6, a najstariji 18 godina. Kroz rad ih je vodilo 103 odgajatelja, učitelja i nastavnika iz 85 dječjih vrtića, SOS dječjih sela te osnovnih i srednjih škola.

Lidija Kralj rođena je 1967. godine u Zagrebu. Diplomirala je matematiku i informatiku na zagrebačkom PMF-u, a dvadeset godina predaje oba predmeta u OŠ Veliki Bukovec. Autorica je nekoliko udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Napisala je niz znanstvenih i stručnih članaka za časopise, nekoliko edukativnih, multimedijskih programa za učenje matematike te online tečaj "Logo - online učenje programiranja". Završila je E-learning akademiju, smjer Management, a polazi i doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu i obrazovnim tehnologijama prezentirala je na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Profesionalni razvoj nastavila je kroz seminare i radionice EU programa za cjeloživotno učenje i putem online učiteljskih zajednica. Od 2008. godine je glavna urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr udruge "Suradnici u učenju" te voditeljica nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Od 2010. je eTwinning ambasadorica za Hrvatsku te pomaže kolegama da se što bolje snađu u međunarodnim školskim projektima. Od 2012. je članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje.

 

Copyright © 2011 CIS.hr - Centar informacijske sigurnosti. Sva prava pridržana.

Powered by
";
*/ ?>