Facebook stranica   Twitter stranica  

RSS kanali

Dokumenti Dokumenti Vijesti Vijesti

iza RSSa

Anketa

Što je potrebno vašoj organizaciji kako bi imala veći stupanj informacijske sigurnosti?
 

Vijesti za svakoga
Snapchat poriče sigurnosni proboj PDF Ispis E-mail
Utorak, 14 Listopad 2014 10:02

Unatoč brojnim izjavama sa strane hakera, kako su provalili u ogromnu bazu podataka prepunjenu slikama i ostalim multimedijskim sadržajem, Snapchat poriče da se takav sigurnosni proboj dogodio. Mnogi korisnici na Internetskim forumima uspoređuju ovaj incident sa sigurnosnim probojem iClouda.

Više... [Snapchat poriče sigurnosni proboj]
 
Hakeri pokrenuli novu phishing kampanju PDF Ispis E-mail
Utorak, 30 Rujan 2014 09:43

Skupina hakera, odgovorna za Kelihos botnet, pokušava pokretanjem nove phishing kampanje kapitalizirati povećanu osviještenost korisnika o sigurnosti Appleovih on-line računa. Symantecovi stručnjaci tvrde kako je Kelihos botnet počeo slati spam poruke koje se predstavljaju kao Appleova sigurnosna upozorenja.

Više... [Hakeri pokrenuli novu phishing kampanju]
 
Nove Phishing poruke PDF Ispis E-mail
Petak, 16 Svibanj 2014 15:14

Ovog mjeseca uočen je novi tip Phishing poruka elektroničke pošte. Konkretno, radi se o lažiranim porukama koje naizgled dolaze od pružatelja komunikacijskih usluga.

Poruke su oblikovane tako da izgledaju kao da dolaze od legitimnog izvora, no otvaranjem poveznica u poruci elektroničke pošte korisnika se preusmjerava na poslužitelj koji ne pripada operateru. Neke poveznice vode na lažne stranice koje napadač koristi za Phishing, dok druge poveznice vode prema zloćudnom sadržaju.

Više... [Nove Phishing poruke]
 
Kickstarter portal postao žrtva računalnog napada PDF Ispis E-mail
Utorak, 18 Veljača 2014 12:49

U subotu (15. veljače), popularni web portal Kickstarter objavio je kako je postao žrtva računalnog napada. Podsjetimo se, Kickstarter portal predstavlja zajednicu u kojoj korisnici mogu tražiti financiranje za svoje projekte ili ideje. Korisnici koje procjene da je ideja zanimljiva mogu donirati sredstva.

Više... [Kickstarter portal postao žrtva računalnog napada]
 
Europska komunikacijska mreža PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 17 Veljača 2014 13:11

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je nezadovoljstvo s trenutnom mrežnom infrastrukturom Europske unije. Naime, mnoge poruke elektroničke pošte koje se šalju unutar zemalja Europske unije prolaze kroz poslužitelje u Sjedinjenim Američkim Državama. S obzirom na nedavne dojave o neovlaštenom nadzoru komunikacija koje vrši američka organizacije NSA (National Security Agency), mnogi građani su uznemireni.

Više... [Europska komunikacijska mreža]
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 81

Copyright © 2011 CIS.hr - Centar informacijske sigurnosti. Sva prava pridržana.

Powered by
";
*/ ?>