Facebook stranica   Twitter stranica  

RSS kanali

Dokumenti Dokumenti Vijesti Vijesti

iza RSSa

Anketa

Što je potrebno vašoj organizaciji kako bi imala veći stupanj informacijske sigurnosti?
 
Snapchat poriče sigurnosni proboj PDF Ispis E-mail
Utorak, 14 Listopad 2014 10:02

Unatoč brojnim izjavama sa strane hakera, kako su provalili u ogromnu bazu podataka prepunjenu slikama i ostalim multimedijskim sadržajem, Snapchat poriče da se takav sigurnosni proboj dogodio. Mnogi korisnici na Internetskim forumima uspoređuju ovaj incident sa sigurnosnim probojem iClouda.

Snapchat je komunikacijska aplikacija za slanje fotografija u realnom vremenu, koja briše preneseni sadržaj nakon određenog vremena. Prema jednom od izvještaja, neslužbena klijentska aplikacija za Snapchat pristupala je bazi podataka veličine 13GB. Baza podataka sadržavala je slike i druge multimedijske sadržaje koje su korisnici smatrali obrisanima.

U izjavi, Snapchat je opovrgnuo optužbe da su njihovi serveri provaljeni: "Možemo potvrditi da na Snapchatove servere nije bilo provaljeno, i da nisu izvor informacija koje su procurile u javnost. Snapchatteri su žrtve neslužbenih aplikacija kojima šalju i primaju sadržaje, što je čin koji jasno branimo u našem korisničkom ugovoru jer može ugroziti sigurnost naših korisnika."

Čak i da se radi o sigurnosnom proboju, Snapchatu ne bi bio prvi put. U siječnju se dogodio sigurnosni proboj baze podataka, nakon kojeg je objavljeno 4.6 milijuna korisničkih imena i telefonskih brojeva.

 

Copyright © 2011 CIS.hr - Centar informacijske sigurnosti. Sva prava pridržana.

Powered by
";
*/ ?>