Facebook stranica   Twitter stranica  

RSS kanali

Dokumenti Dokumenti Vijesti Vijesti

iza RSSa

Anketa

Što je potrebno vašoj organizaciji kako bi imala veći stupanj informacijske sigurnosti?
 

 

FER-ovo sudjelovanje na simpoziju „Kibernetička obrana“ 2018.

Doc.dr.sc. Stjepan Groš, doc.dr.sc. Predrag Pale i Vesna Kezdorf održali su predavanja i radionice na Simpoziju „Kibernetička obrana“ u organizaciji OS i MORH-a RH i Nacionalne garde Minnesote, u Malom Lošinju 17-23. kolovoza 2018.

-----------------

17. do 23. kolovoza 2018. na Malom Lošinju, u organizaciji Uprave za komunikacijsko-informacijske sustave Glavnog stožera Oružanih snaga RH, održan je Simpozij „Kibernetička obrana“ na kojem su predavači nastavnici s Technology Leadership Institute University of Minnesota, Nacionalne garde Minnesote, ZSIS-a te nastavnici FER-a: doc.dr.sc. Stjepan Groš i doc.dr.sc. Predrag Pale.

Simpozij je imao fokus na sigurnost industrijskih upravljačkih sustava (ICS). Polaznici Simpozija su bili iz MORH-a, MUP-a, ZSIS-a i DUZS-a.

 

Doc.dr.sc. Stjepan Groš održao je predavanja „Presentation of RDI funded project: Cyber Conflict Simulator (CCS)“ i "An Overview of Activities in Cyber Security managed by Laboratory of Information Security and Privacy".

Doc.dr.sc. Predrag Pale i Vesna Kezdorf održali su četiri radionice o rizicima, postupcima, dokumentaciji i znanju pod nazivom „Preduvjeti za zaštitu i obranu ICS“.

    

 

eHrvatska: "Sigurnost mobilnih mreža"

Pionir informacijske sigurnosti u RH, Predrag Pale, u emisiji eHrvatska govori na temu sigurnosti mobilnih mreža. U intervjuu govori se o:

  • zlonamjernim programima namijenjenim mobilnim uređajima,
  • načinima zaštite,
  • predviđanjima o sigurnosnim aspektima novih generacija pametnih telefona te
  • zakonskim aspektima vezanim uz sigurnost mobilne komunikacije.

Pogledajte cijeli intervju!

Hrvatski Radio 1 - Puls javnosti: "Softverski kriminalitet"

Voditelj CIS-a, Goran Živković, dipl.ing, gostovao je u emisiji „Puls javnosti“ Hrvatskog radija na temu „Softverski kriminalitet“. U emisiji se razgovaralo o:

  • autorskim pravima za digitalni sadržaj,
  • stanju sigurnosti korisnika na Internetu i
  • besplatnom softveru.

Također, gospodin Živković je ukratko objasnio ideju osnivanja CIS-a te njegovu ulogu u zaštiti informacijskih sustava u Republici Hrvatskoj.

Poslušajte cijelu emisiju …

 

 

Copyright © 2011 CIS.hr - Centar informacijske sigurnosti. Sva prava pridržana.

Powered by
";
*/ ?>