Centar informacijske sigurnosti FER-a poziva vas na predavanje

Uvod u načela sigurnog dizajna

koje će održati mag.ing. Kristian Skračić,

srijedu, 13. prosinca 2017. u 16:00 sati dvorani D-160 

Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

 

 

 

Predavanje će predstaviti osnovna načela sigurnog dizajna softvera te pružiti odgovore na pitanja kao što su:

  • Što je to "security by design"?
  • Kako se postiže?
  • Čija je odgovornost da se tako gradi programska podrška?
  • Koja su načela i pravila za siguran dizajn sustava?
  • Kako se provjerava je li primijenjen "security by design"?
  • Gdje se o tome može više naučiti?
  • Tko može u tome pružiti pomoć?

 

 

 

 

Kristian Skračić magistrirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Već tijekom studija bavi se znanstvenim istraživanjem u području informacijske sigurnosti, pisanjem sigurnosnih dokumenata te razvojem web aplikacija i sigurnosnih alata. Bavi se ispitivanjem i projektiranjem sigurnosti informacijskih sustava, a poseban interes ima za područje sigurnosti web aplikacija i autentifikacije korisnika u informacijskim sustavima. Kroz brojne projekte u znanosti i industriji stekao je iskustvo u razvoju informacijskih sustava za gospodarske subjekte i državne institucije temeljenih na otvorenim tehnologijama.
 
Od 2012. godine započinje doktorski studij, u sklopu kojeg je objavio nekoliko radova izloženih na međunarodnim znanstvenim konferencijama i znanstvenim časopisima. Razvija više programskih rješenja koja na inovativan način pokazuju mogućnost primjene novih metoda autentifikacije u svakodnevnoj uporabi. Trenutno je zaposlen u Ericsson Nikola Tesli kao specijalist za rješenja u globalnoj servisnoj organizaciji. Jedan je od prepoznatih inovatora Ericsson Nikola Tesle koji svojim radom stvara nove poslovne prilike, proizvode i usluge na svjetskom tržištu.
 
Područja njegovog interesa uključuje projektiranje rješenja koje analiziraju velike skupove podataka (engl. Big Data), primjena metoda rudarenja podataka (engl. data mining) u rješavanju poslovnih i tehničkih problema, te sigurnost informacijskih sustava. Od 2015. godine sudjeluje u izvođenju predmeta Digitalna Forenzika na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, član je IEEE društva.

 

Prezentaciju predavanja preuzmite ovdje.